Tautavel mandenTautavel-manden,som  blev fundet her i 1971.

Selve Tautavel- manden er 450.000 år gammel og blev fundet i en klippehule hugget ud i kalkstensbjergene omkring Tautavel. Hulen er placeret  omkring hundrede meter over dalbunden og har formodentlig været en udkigspost for forhistoriske jægere udover almindelig bolig. Den kan ses fra Museét, og ligger i behagelig gå afstand fra byen. ( ca 3,5 km)

Det forhistoriske menneske Homo Erectus var nomader ,og i hulens sedimentære lag er der tydelige spor efter omkring 20 forskellige besøg.

Museet i Tautavel viser unikke forhistoriske samlinger belyst med de mest moderne teknikker,og giver et på en på pædagogisk måde et fantastisk indblik i de præhistoriske menneskers liv,og ikke mindst i udviklingen af Roussillon-dalen og Corbire-bjergkæden som hulen ligger i. Du kan for et lille ekstra beløb købe en teleslynge, med 6 forskellige sprog, (dog ikke dansk :) og hører i eget tempo om de forskellige udstillinger.

Homo Erectus (fra latin: det oprejste menneske) er en art af meneskers forfædre. Arten udvikledes i Afrika for omtrent 1,5 millioner år siden, og er især kendt for at være det første menneskelignende væsen, som forlod Afrika, og udbredtes til resten af verden. Homo erectus lærte at forbedre de redskaber, som forgængeren, Homo habilis (fra latin: "det velegnede menneske"), havde fremstillet. Således blev homo erectus langt bedre til jagt. Homo erectus byggede også huler, og var de første mennesker, der udnyttede ild.

Homo erectus mindede meget om de moderne menneske Homo Sapiens. Dog havde de mindre hjerner og langt flere og tydeligere hår på kroppen. Deres knogler var stærkere, og kunne modstå langt mere, end det moderne menneskes knogler.

Kirksudlejning | mail@kirks-udlejning.dk | +45 40 10 07 29